Pietrow zet eerste team op voorsprong

Vrijdag 30 oktober speelt het eerste van Erasmus haar tweede RSB wedstrijd tegen het tweede van Overschie. Op verzoek van Overschie werd de partij aan bord 1 vooruit gespeeld.

Andrzej Pietrow nam het met de witte stukken op tegen Han Smit. Het werd een partij met een bizarre ontknoping.

Pietrow kreeg een fantastische stelling, Smit werd helemaal ingezwachteld. Pietrow speelde rustig zijn zetjes en het was wachten tot het moment dat hij er met een goed getimede doorbraak helemaal doorheen zou breken. Ik had het punt al geteld. Tot iemand mij vertelde dat Pietrow een toren in had laten sluiten. Huh???

Pietrow had een batterij van twee torens en dame op de g-lijn en één van die torens kon niet meer weg nadat deze door een pion werd aangevallen. Een volle toren achter… Echter, Pietrow had voor die toren wel een paar pionnetjes gekregen en Smit had nog steeds nauwelijks speelruimte om het spel te maken. Het was nog niet helemaal over en de stelling was heel erg complex. Tegelijkertijd waren beide heren ook aan de laatste 5 minuten begonnnen. Onder de druk speelde Smit het niet helemaal goed en daardoor kon Pietrow uiteindelijk toch nog een mooi matnet creëren. Ondanks de toren minder in de eindstelling wel gewonnen!

Daarmee begint het eerste van Erasmus aanstaande vrijdag met een 1-0 voorsprong. Aan de rest van het team nu de taak om deze voorsprong vast te houden en zelfs verder uit te bouwen!

Kijk hier voor alle uitslagen van het eerste in de de RSB-competitie.

Frank van Zutphen