Halverwege de voorronden

Maandag 2 november was het al weer de negende ronde van de interne competitie en daarmee zijn we al weer over de helft van de voorronden voor de interne competitie. Een goed moment om een eerste balans op te maken.

Met bijna 50 deelnemers aan de interne competitie wordt het natuurlijk steeds meer dringen voor die felbegeerde plaatsen in de A-groep en de B-groep!

In de negende ronde kwam er een einde aan de winning streak van Wim Posthumus. Jan Smit (ook nog steeds ongeslagen) kreeg een sterke koningsaanval en Posthumus had weinig ruimte en mogelijkheden. Er had wellicht nog wel meer in gezeten voor Smit, maar de heren kwamen remise overeen.

Bernhard Ruimschoot zorgde voor een grote verrassing door zijn overwinning op Leo Verhoeven. Verhoeven had een aanval op de damevleugel, maar Ruimschoot counterde genadeloos. Hij offerde twee lichte stukken, maar kreeg daar een toren en vier pionnen voor terug. Het duurde niet lang voordat de overwinning definitief was!

En er waren nog meer mooie verrassingen. Zo won Rens Hesselmans knap van Stephen Pinedo. Pinedo won al snel een kwaliteit, maar Hesselmans won deze later weer terug. En toen Pinedo kort rokeerde, maakte Hesselmans optimaal gebruik van de half-open g-lijn. Een mooie overwinning van Hesselmans!

Een andere verrassende uitslag was de overwinning van Victor Hooftman op Coen van Baren. Hooftman heeft na een langere afwezigheid van het schaken duidelijk de vorm weer te pakken!

En last but not least. Gabriël Cornelisse verraste met een knappe overwinning op Peter Ruimschoot!

Halverwege de voorronde zien wij dat een aantal spelers verrassend sterk speelt, zoals Jan Smit (plusscore van 1,78) en Cor van As (plusscore van 2,26), die beiden met 6 uit 9 op koers liggen voor een plek in de A-groep! Een prima prestatie!

Voor plaatsing in de B-groep valt Bernhard Ruimschoot op met een plusscore van 1,49, al speelde hij vorig jaar natuurlijk gewoon mee in de A-groep.

Maar alles is nog mogelijk. De verschillen zijn nog klein. Met 5½ uit 9 lig je op koers voor de A-groep en met 5 uit 9 zijn er ook spelers die nu in de C-groep terecht zouden komen. Kortom, het belooft nog een mooie en spannende tweede helft van de voorronde te worden!

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na de negende ronde.