Team 3 afgedroogd op Goeree Overflakkee!

Met goede moed begonnen wij aan een flinke trip richting Oude Tonge. Voor de zekerheid Herman Beerling thuis opgehaald omdat hij dacht dat hij met de fiets sneller in Oude Tonge zou zijn. In de wetenschap dat onze tegenspelers daar allen een rating hebben van 1800+ konden we niet meer doen dan er maar het beste er van hopen…

Daar aangekomen werden we gastvrij ontvangen en rond 20:00 uur werd het startsein gegeven.

Binnen no time stonden we 0 – 1 voor nadat Pim Kleinjan op de 14e zet een stuk won doordat zijn tegenstander blunderde en prompt op gaf.

13. cxd5 – cxd5 14. Dxc8+ en zwart gaf op. Binnen ons team gaat Pim nu ook aan kop met 3 uit 3. Een prachtige prestatie…

Gelukkig maar, want Pim zat op de heenweg in de auto nog te vertellen hoe hij afgelopen maandag zijn partij tegen Davin Mostert had weggegeven.

Dit beloofde veel goeds. Maar helaas, niet veel later gaf Herman op waarna de stand 1 – 1 was. En na nog een uurtje later op het bord te hebben gekeken stonden we ineens met 4 – 1 achter.

Henry Pijpers wist remise te houden en Jan Smit behaalde het volle punt. Jan Hoek van Dijke stond huizenhoog gewonnen, maar laat de tegenstander ontsnappen en geeft dan een stuk weg. Lucian Mihailescu stond lange tijd gewonnen en had nog ruim 40 minuten op de klok terwijl zijn tegenstander de vijf minuten grens al gepasseerd was. Lucian kon zelfs mat in 4 geven, maar zag dit niet. Helaas mocht dit allemaal niet baten doordat Lucian op de achtste rij mat gezet werd.

Daar waar we normaal gesproken het verschil maken (op de laatste 3 borden) hebben we het nu helaas laten liggen.

In tijdnood wist ik in deze stelling na 30. b5 er geen chocola meer van te maken en ging uiteindelijk door mijn vlag.

Dit was erg jammer aangezien ik in de voortzetting na dameruil een gunstig eindspel had kunnen overhouden, maar dit zag ik helaas niet.

En dus stond aan het einde van de avond een 5½ – 2½ eindstand op het wedstrijdformulier.

Na twee overwinningen nu dus helaas een nederlaag tegen het sterke SOF/DZP 1.

Toen we op de terugweg het eiland afreden richting de Haringvlietbrug dachten we nog dat SOF/DZP 1 een vreugdevuur had afgestoken om de overwinning te vieren.

Naar later bleek was er brand uitgebroken bij Shell in Moerdijk.

Kijk hier voor alle uitslagen in klasse 2A.

Bernhard Ruimschoot