Finales weer van start!

De finales van de interne competitie bij Erasmus zijn weer begonnen! Acht spelers hebben zich geplaatst voor de A-groep, acht spelers voor de B-groep en de overige spelers gaan meedoen in de C-groep.

En daarbij begint iedereen weer op nul! Wie heeft de komende drie maanden de beste vorm en laat zich kronen tot de winnaars van de A-groep, B-groep en C-groep?

A-groep

In de A-groep stond er vanwege de RSB-wedstrijd van het eerste slechts één partij op het programma. En was Cor van As in de voorronde nog heel knap op een derde plaats geëindigd, in de eerste ronde van de finale in de A-groep was Marcel Tilllemans toch te sterk voor hem!

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het progamma in de A-groep.

B-groep

In de B-groep waren er twee partijen. Paul Wilhelm deed goede zaken met een overwinning op Bernhard Ruimschoot.

En Arie de Jong begon zijn finalecampagne ook goed met een overwinning op Jaap van Meerkerk!

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma in de B-groep.

C-groep

In de C-groep doen dit jaar een record aantal deelnemers van 34 spelers mee. In de eerste twee ronden wordt nog ingedeeld op rating.

Toch waren er in de eerste ronde twee grote verrassingen te zien. Zo won Peter de Boer met zwart knap van Joram Simons. En René van Es hield Bram de Knegt netjes op remise. Van Es schreef hierover:

“De opening was een gat in de markt: ‘Sicilian/Rossolimo Variation’, want na zeven zetten was deze partij al niet meer in de Chessbase database terug te vinden! Maar ik was tevreden met mijn opening en zag dat alles gelijk op ging, met hier en daar een valkuil, waar Bram helemaal geen zin in had.”

“En eigenlijk kondigde de volgende stelling c.q. afruil de remise aan: 21. Dd2 – Dxd2 22. Pxd2 – La8. Ik heb nog wel, ten koste van het opgeven van (de plaatsing van een toren op) de e-lijn, een pionnetje kunnen winnen, waardoor ik met twee vrijpionnen en zwart één, er misschien iets beter voor stond. Maar na 27 zetten bood ik remise aan wat zwart accepteerde. In al onze evaluaties na de partij, kwam er steeds remise uit, dus een terechte uitslag.”

Kijk hier voor de uitslagen en de stand in de C-groep.