Spanning stijgt!

Nog maar een paar ronden te gaan in de finalegroepen! Inmiddels is het aantal kanshebbers voor de eretitels afgenomen, maar tegelijkertijd is er nog heel veel mogelijk.

Het belooft een spannend slot van de finales te gaan worden!

A-groep

In de A-groep zijn er verschillende kanshebbers op de titel. Murdoch Mac Lean won van Marcel Tillemans en is daarmee geëindigd op 5 uit 7!

De lat ligt met deze score van Mac Lean hoog, maar er zijn nog verschillende spelers die op gelijke hoogte kunnen komen of daar zelfs nog overheen kunnen komen. Als eerste Wim Posthumus, die met 3 uit 4 nog maar tegen 1 verliespunt is opgelopen. Hij speelde afgelopen maandag voor het eerste viertal van Erasmus en kan nog op 6 uit 7 komen. De komende paar weken worden spannend, want Posthumus heeft nog verschillende zware tegenstanders voor de boeg!

Andrzej Pietrow won van Cor van As en kwam daardoor uit op 4 uit 6. Ook hij kan nog op 5 uit 7 uitkomen als hij in de laatste ronde wint tegen Marcel Tillemans! En tot slot kan ook Frank van Zutphen nog op 5 uit 7 komen, hij speelde remise tegen Ruud Dröge en staat nu op 3 uit 5. Kortom, nog vier kanshebbers voor de titel in de A-groep!

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma in de A-groep.

B-groep

Ook in de B-groep begint het steeds spannender te worden. Er stond maar één partij op het programma: Paul Wilhelm won van Cander Flanders. Hierdoor gaat Wilhelm met 4½ uit 6 aan de leiding in de B-groep met nog één partij te gaan tegen Jaap van Meerkerk.

Davin Mostert volgt met 3½ uit 5 en kan nog op gelijke hoogte komen. En direct daarachter heeft ook Jan Smit nog een kleine kans op de groepswinst met 4 uit 6.

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma in de B-groep.

C-groep

In de C-groep is er al wat meer tekening in de strijd. Pim Kleinjan speelde voor het derde team en kreeg daarom een half puntje. Hij staat na negen ronden een vol punt voor op een groep van vijf achtervolgers. Daarbij heeft Kleinjan al gespeelde tegen de nummers 2, 3, 4 en 5. Kan nummer 6 Anton van Berkel de opmars van Kleinjan wel stoppen? De komende paar ronden gaan wij het zien!

In ronde negen waren er nog verschillende leuke verrassingen te zien. Zo wist Harry Nefkens Emil Verhoef knap op remise te houden! En wat te denken van de knappe prestatie van Jan Bruinsma? Hij was te sterk voor Roel de Graaff!

René van Es schreef over zijn partij tegen Alik Tchavelachvili het volgende: “Mijn opening was Spaans om maar niet Spaans benauwd te noemen. Want bijna alles wat fout kon gaan, ging fout. En dan droom ik wel eens van een coach die mij vlak voor de partij een paar tikken in mijn gezicht geeft en aan wat reukzout laat ruiken en roept “en zijn we er klaar voor”, terwijl hij mijn schouders masseert. Nee, niets van dat alles, ik voelde me net als Koos Koets, een oudere jongere. Die niets meer had in te brengen en steeds achter de feiten aanliep. Alik beurde me nog wel een beetje op door onze onderlinge stand te noemen: 1 – 1.”

Kijk hier voor de uitslagen en de stand in de C-groep.