Wordt Giri uitdager van wereldkampioen Carlsen?

In Moskou begint vandaag het kandidatentoernooi dat de uitdager van de huidige wereldkampioen Magnus Carlsen moet opleveren.

In volgorde van rating treden aan: Fabiano Caruana (VS), Anish Giri (Nederland), Hikaru Nakamura (VS), Levon Aronian (Armenië), Veselin Topalov (Bulgarije), Viswanathan Anand (India) en de Russen Sergej Karjakin en Peter Svidler.

Er is er niet één bij van wie je kunt zeggen dat hij geen kans heeft om het toernooi te winnen. De laagste in rating, Peter Svidler, is zeven keer kampioen van Rusland geweest. Het toernooi duurt tot en met 30 maart. De acht topschakers spelen een dubbelrondig toernooi, waarin ze twee keer tegen elkaar uitkomen. In een ‘normaal’ toernooi kun je als schaker nog wel eens tevreden zijn met een tweede plaats, maar hier gaat het maar om één ding: winnen en daarna de WK match tegen Carlsen in november.

Van alle deelnemers is Giri (21) de meest solide. Hij verliest zelden, wint vaker, maar speelt wel veel remises. Hij grossiert in tweede plaatsen in de toptoernooien, maar hij wint ze niet…

De eerste ronde vandaag is vanaf 13.00 uur onze tijd. Giri speelt met wit tegen Aronian.

Meer informatie:

http://moscow2016.fide.com/#intro

http://www.schaakbond.nl/nieuws/start-kandidatentoernooi-schaken-in-moskou-met-anish-giri

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/candidates-2016

http://worldchess.com/broadcasts/europe/2016/03/10/fide-candidates-tournament/ (officiële website)