Komen 4 spelers op 5 uit 7?

Nog twee partijen te gaan in de A-groep. Vrijdag 1 april stond de belangrijke partij tussen Frank van Zutphen en Wim Posthumus op het programma. Bij remise of winst zou Posthumus de nieuwe kampioen van Erasmus worden!

De partij werd gespeeld bij 3-Torens (dank voor de gastvrijheid!) en hieronder enkele impressies van toeschouwer René van Es over de partij.

“Frank opende met het Engels en kwam behoorlijk compact te staan, terwijl Wim op het eerste gezicht zijn stukken beter had ontwikkeld. Wim deed wel 35 minuten over zijn eerste 7 zetten en keek daardoor steeds tegen een ruime tijdsachterstand aan. Later in de partij kwamen Wim zijn paard en loper vast te zitten (op een slechte positie). Frank kreeg prachtige dreigingen en won daardoor een stuk. Toen kwam Wim erachter dat de klok niet goed was ingesteld (beiden kregen er geen 15 seconden per zet bij), lichte paniek, klok opnieuw instellen en toen kon er weer verder worden gespeeld. Wim wist hoe belangrijk deze wedstrijd voor hem was en speelde moedig door, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk won de jeugd!”

Door deze uitslag eindigt Wim Posthumus op 5 uit 7 en komt daarmee op evenveel punten als Andrzej Pietrow en Murdoch Mac Lean. Dankzij een beter resultaat in de voorronden blijft Posthumus hen voor in de rangschikking.

Echter, Van Zutphen staat nu op 4 uit 6 en speelt maandag nog tegen Cor van As. Bij een overwinning in de laatste ronde kan Van Zutphen ook op 5 uit 7 komen en dan weegt het resultaat van de voorronden in zijn voordeel. Bij een remise of verlies van Van Zutphen is Posthumus kampioen. Kortom, maandag een spannende ontknoping van een lang en mooi seizoen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de A-groep.