Nog niets beslist halverwege de competitie!

Het toetje van een mooi seizoen! Het rapidkampioenschap van schaakvereniging Erasmus!

Op maandag 13 juni gingen 28 spelers de strijd aan op de 64 velden met slechts 20 minuten per persoon per partij! En weliswaar vier keer zoveel tijd per persoon als bij het snelschaken, maar desondanks werden veel partijen nog steeds in tijdnood beslist!

In een competitie over 8 ronden wordt over twee avonden (13 juni en 20 juni) gekeken wie zich het komende jaar de rapidkoning van Erasmus mag gaan noemen. En voor de liefhebbers, die de eerste vier ronden niet mee konden spelen? Het is nog steeds mogelijk om (met 4 bye’s in de eerste 4 ronden) in te stromen in het toernooi!

Nadat de stofwolken na de eerste vier ronden waren opgetrokken stond Frank van Zutphen aan leiding met een 100% score! Direct daarachter op een half puntje volgt Gerard Kastelein dankzij prima overwinningen op onder meer Anton van Berkel, Jaap van Meerkerk en Ruud Dröge en een remise tegen Jaap van Meerkerk. Een hele mooie prestatie van Kastelein met een TPR van maarliefst 2104!

Op een puntje achterstand (met 3 uit 4) volgen Andrzej Pietrow, Leo Verhoeven, Murdoch Mac Lean, Davin Mostert en Gijs van Dongen. Deze zeven spelers zullen waarschijnlijk komende maandag uit gaan maken wie de nieuwe rapidkampioen van Erasmus mag gaan worden!  Met nog vier ronden te gaan is er immers nog niets bepaald! Komende maandag de ontknoping!

Kijk hier voor alle uitslagen van het Erasmus rapidkampioenschap 2016.