Flanders wint B-groep, Van Meerkerk C-groep

Na het succesvolle Spindler Makelaars Watertorentoernooi stond maandag 6 juni het snelschaakkampioenschap van Erasmus op het programma. Bij het snelschaken hebben de spelers slechts 5 minuten per persoon per partij. Dus geen tijd voor uitgebreide beschouwingen en diepe analyse achter het bord, maar vooral snel de zetten uit de mouwen schudden!

Net als vorig jaar werd er eerst een voorronde gespeeld en werden alle deelnemers vervolgens over drie finalegroepen verdeeld.

Na een lange en tumultueze avond had Murdoch Mac Lean in de A-groep de meeste punten verzameld en mag hij zich de nieuwe snelschaakkampioen van Erasmus noemen! Felicitaties voor hem! Daarachter eindigde André Boon op plaats 2 en Marvin Dekker op plaats 3. Hieronder de top 3 met het aantal behaalde punten:

1. Murdoch Mac Lean 7 punten 
2. André Boon    6½ punt 
3. Marvin Dekker   5½ punt

De B-groep was een prooi voor Cander Flanders, die er met een score van 9 uit 9 (!!) geen twijfel over liet bestaan wie de sterkste was. Volgend jaar weer in de A-groep? Op enige afstand achter Flanders eindigde Ruud Dröge als tweede en was er een gedeelde derde plaats voor Marcel Tillemans en Jan Smit. Hieronder de top 3 met de behaalde punten:

1. Cander Flanders  9 punten 
2. Ruud Dröge    6½ punt 
3. Marcel Tillemans 5 punten 
3. Jan Smit     5 punten

In de C-groep was de strijd spannender. Na een lange strijd won Jaap van Meerkerk deze groep met een vol punt voorsprong op Bram de Knegt! Als derde eindigde Stephen Pinedo die daarmee zijn lidmaatschap bij Erasmus op een fraaie manier afsloot. Helaas gaat hij onze club verlaten, omdat hij een nieuwe baan heeft gevonden op Curacao! Erg jammer, maar van hieruit willen we je veel succes wensen! Hieronder de volledige top 3 met het aantal behaalde punten:

1. Jaap van Meerkerk 6 punten 
2. Bram de Knegt   5 punten 
3. Stephen Pinedo  4½ punt