Een goed begin is het halve werk

Een mooie en overtuigende overwinning van Erasmus 1 op RSR Ivoren Toren 2!

Het debuut van Erasmus 1 in de promotieklasse had niet beter gekund! Er werd afgelopen maandag met 5 – 3 gewonnen van een versterkt tweede achttal van RSR Ivoren Toren.

Na enkele uren kwam er wat tekening in de strijd: Andrzej Pietrow stond wat minder, Marvin Dekker had een complexe stelling.

Bij Pieter Sturm en Frank van Zutphen ging het voor de wind, allebei een pionnetje voor met een veelbelovende stelling. Bij Olivier Vrolijk stond het gelijk. Wim Posthumus kwam slecht uit de opening en ook Murdoch Mac Lean had het heel zwaar te verduren. Leo Verhoeven stond heel goed na de Benoni opening en won een kwaliteit.

Maar zie, weer een uurtje verder. Pieter en Frank wonnen en Leo bouwde zijn materiële voorsprong, zoals we van hem gewend zijn, bekaam uit tot de volle winst. Bij Murdoch keerden de kansen toen tegenstander Sparreboom niet de juiste voortzettingen kon vinden en te lang nadacht. Murdoch counterde en haalde de volle winst binnen. Wim zag dat al aankomen en hoewel hij met een klein plus in een dubbel toreneindspel was beland, was het halfje voldoende voor de overwinning.

Andrzej kon het niet bolwerken tegen de welbekende Spaan. Zijn paard en loper waren passief, het loperpaar van de tegenstander sterk. Na de vlucht in een lopereindspel met ongelijke lopers was het direct afgelopen toen Spaan een pion kon laten promoveren. Olivier bracht ook een halfje binnen, maar Marvin moest in een adembenemend tijdnoodduel het onderspit delven, hoewel hij zich kranig verweerde, eerst met een stuk minder, later zelfs met tweee stukken minder.

Eindstand 5 – 3 voor Erasmus 1. Al met al een verdiende en overtuigende overwinning. We gaan ons opmaken voor de volgende ontmoeting op vrijdag 14 oktober uit tegen Spijkenisse 2. Lees hier het verslag “Olie uit teerzand” op de website van RSR Ivoren Toren. Kijk hier voor alle uitslagen van het eerste team in de RSB competitie.

Wim Posthumus