Gebiedscommissie keurt initiatief Erasmus & Laurens Borgsate goed!

Vanmiddag heeft de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek het bewonersinitatief ‘De schaaksport naar buiten!’ van schaakvereniging Erasmus en woonzorgcentrum Laurens Borgsate goedgekeurd!

Het bestuur is er erg blij mee, dat de gebiedscommissie de schaaksport zo’n warm hart toedraagt. Met de bijdrage van de gebiedscommissie kan een permanent schaakbord worden gemaakt op het terras van Laurens Borgsate.

Vorig jaar kon dankzij een bijdrage van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek een buitenschaakspel worden aangeschaft. In verband met de vele regen dit voorjaar konden we er pas in mei echt mee naar buiten.

Op 15 augustus 2016 werd dit buitenschaakspel door de voorzitter van de gebiedscommissie en de directie van Laurens Borgsate op feestelijke wijze officieel in gebruik genomen; in de lokale media is hiervan uitgebreid verslag gedaan. Bij voldoende daglicht en droog weer wordt iedere maandagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur met veel succes van dit buitenschaakspel gebruik gemaakt; het is ook een ideale blikvanger.

Nu blijkt het wekelijks opzetten en afbreken van het speelveld (dit bestaat uit 64 kunststof tegels) vrij tijdsintensief, maar vooral zeer belastend voor deze kunststof tegels (afbreken bevestigingsdelen). Al bij de ‘Grande Opening’ werd zowel door de gebiedscommissie als door de directie van Laurens Borgsate geopperd dat een vast speelbord (32 zwarte en 32 witte tegels) ideaal zou zijn.

In overleg met Laurens Borgsate is geconcludeerd dat het buitenschaakspel een blijvertje is en dat Laurens Borgsate wil meewerken aan een permanent speelbord aan de straatzijde van het terrein. Het mobiele kunststof speelveld zal dan alleen nog ingezet worden indien het buitenschaakspel op andere locaties (scholen, wijk-initiatieven, denksportdag, enz.) wordt gebruikt.

Deze winter zal er daarom een permanent schaakbord (van witte en zwarte tegels) worden gemaakt op het terras van Laurens Borgsate. Het is de bedoeling dat deze in het voorjaar van 2017 gereed is. Dan gaan wij ook een mooi promotie-evenement voor alle bewoners in Hillegersberg-Schiebroek organiseren, waarvoor dankzij de bijdrage van de gebiedscommissie nu ook budget beschikbaar is. Hou daarvoor onze website dus in de gaten!