Vooruitlopend op nadere berichtgeving, eenĀ – helaas droevig – bericht. Vandaag hoorde ik dat Jan van Rijn, onze Schiebroekse schaakmakker van weleer, ex-voorzitter van onze schaakvereniging Schiebroek en SWR, ex 1e teamspeler (al vanaf de jaren 60) en erelid van Erasmus is overleden. Jan nam afscheid van zijn schaakvereniging in 2009, toen Ron Ansem voorzitter was. We speelden toen op de Mavo-locatie van Melanchthon. Jan heeft zich ook voor de RSB ingezet op financieel en bestuurlijk gebied was lid van verdienste van de RSB.

Willen jullie dit bericht doorgeven aan schaakvrienden die Jan hebben gekend? Ik ga werken aan een In Memoriam voor de website van onze schaakvereniging Erasmus. In het onlangs verschenen boekje “Een greep uit 50 jaar Schiebroekse schaakhistorie” wordt Jan met regelmaat en nadrukkelijk genoemd.

De crematieplechtigheid vindt plaats op vrijdag 16 december om 11.00 uur in de aula van crematorium Hofwijk, Delftweg 230 te Rotterdam.

Jaap van Meerkerk