Gezelligheid troef bij reünie & nieuwjaarsreceptie

Het was een mooie opening van het jaar 2017 bij Erasmus! Maandag 2 januari was er namelijk een nieuwjaarsreceptie en reünie bij Erasmus.

Met dank aan de reüniecommissie bestaande uit Ruurd Ouwehand, Bram de Knegt en Ron Ansem mochten wij veel oude bekenden verwelkomen van Hillegersberg, Schiebroek Westen Regina en NRSG Wilhelm Steinitz (de voorgangers van Erasmus). 

Het was mooi om te zien dat er tussen de 15 en 20 oud-leden de weg naar Erasmus hadden gevonden, zodat er ongeveer 50 man waren op de nieuwjaarsreceptie.

Veel gezelligheid, veel ’terug naar vroeger’ en uiteraard ook nog kijken of je die oude makkers van weleer nog steeds kon verslaan.

Na een toast op het nieuwe jaar nam Frank van Zutphen de aanwezigen mee in de partij ‘Etude in g7’ van Ivanchuk tegen Shirov. Een fabelachtig mooie partij! En daarna werd ook nog ingegaan op de schaakopgave die eerder deze week werd gepresenteerd (later deze week zijn beide partijen na te spelen op deze website).

Daarna gingen we uiteraard zelf schaken: rapidschaak of snelschaak. Al snel waren de groepjes gevormd en aan het einde van de avond moesten we met enige dwang door de dames van de nachtdienst naar buiten worden gedirigeerd. Een prima afsluiting van een mooie avond!

Hieronder een mooie serie sfeerplaatjes van de hand van Jaap van Meerkerk om nog eens na te genieten van de gezellige avond!