Inhaalwedstrijd Westerveld en Verhoeven

Het komt gelukkig niet zo vaak voor, maar soms is het niet anders. Een partij in de A- of B-finale kan niet op de voorgenomen datum worden gespeeld en er zijn geen maandagen waarop de partij kan worden ingehaald.

Later dan 3 april kan niet. Want het is de bedoeling dan een gezamenlijke slotronde te spelen. Ook voor de ratingverwerking is belangrijk dat de finalegroepen dan ‘rond’ zijn gespeeld. Dan tellen de resultaten hopelijk nog mee voor de ratinglijst per 1 mei.

Zo kwam het dat Wim Westerveld en schrijver dezes hun partij op een andere avond moesten spelen. We hadden gevraagd of we daarvoor bij Onésimus terecht konden. Dat kon.

En dat hebben we geweten. De door ons uitgekozen donderdagavond was 23 februari 2017. Met windkracht 10 plus forse windstoten rond de hoge gebouwen bij de Leuvekolk. En daar liggen de gezellige schepen waarin Onésimus huist. We werden af en toe letterlijk bewogen. Desondanks was het er heel goed toeven.

Dan over de partij. Ik betreur twee minder nauwkeurige zetten aan het begin van het middenspel. Wim kreeg een sterke aanval met een open lijn, een open diagonaal en meer ruimte. Ik kon kiezen tussen verdedigen om vervolgens ingeblikt, gefileerd of uitgerookt te worden of toch nog iets proberen. Dat laatste dan maar en wat geofferd met het oog op de kleine kans dat Wim het verkeerd zou doen. Dus niet.

Ook bij deze dank aan Onésimus voor de gastvrijheid. We hadden een plezierige avond.

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma in de A-groep.

Leo Verhoeven