Voor FM Tobias Kabos (nr. 2) en Andrzej Pietrow (nr. 3)

Na zeven mooie en intensieve avonden is het Spindler Makelaars Watertorentoernooi van 2017 weer afgelopen. De absolute topfavorieten maakten het ook dit jaar weer helemaal waar.

Met een geweldige score van 7 uit 7 is FM Hing Ting Lai dit jaar de winnaar geworden, waarmee Hing Ting zijn titel overtuigend heeft geprolongeerd. Op een punt achterstand met 6 uit 7 is FM Tobias Kabos netjes tweede geworden. En de derde plaats was er voor Erasmiaan Andrzej Pietrow met 5½ uit 7!

Daarnaast waren er ook prijzen voor de beste spelers in de ratinggroepen tot 1850, tot 1700 en tot 1500. De ratingprijs tot 1850 werd een prooi voor Marcel Tillemans (zie foto hierboven), die op een zeer verdienstelijke gedeelde vierde plek eindigde.

De ratingprijs tot 1700 was er voor onze wedstrijdleider Jaap van Meerkerk. Met 5 uit 7, goed voor een gedeeld vierde plaats, haalde hij maar liefst 3,35 punten meer dan op grond van zijn rating mocht worden verwacht. Wat een geweldige prestatie!

De winnaar van de ratingprijs tot 1500 werd Jan Elso Ploeg, die het met 3½ uit 7 heel netjes in de middenmoot eindigde met een TPR van 1659 en een plusscore van 1,74 punten.

En dan was er tot slot ook nog de Spindler Makelaars Spektakelprijs voor de meest spectaculaire partij gespeeld tijdens het Spindler Makelaars Watertorentoernooi van 2017. Een eervolle vermelding was hier voor René Geuskens voor zijn overwinning tegen Shau Ming Yuen, maar de winnaar werd Marcel Tillemans voor zijn hele fraaie overwinning op Selman Ercan! Kijk hier nog eens voor alle inzendingen voor de SMS-prijs.

Later deze week volgt weer een uitgebreid verslag met alle ervaringen en verhalen van de deelnemers! En dan volgt ook het juryrapport voor de SMS-prijs van 2017! Hou de website dus in de gaten!

Kijk hier voor de uitslagen en de eindstand in de Spindler Makelaars Watertorentoernooi.