Feestelijke start jeugd bij Erasmus

Wat een prachtig jeugdschaakfeest die middag van 2 oktober!

Een commando verstoorde de doorgaans serene rust van het buitenterras: “Ren Je Rot!!”

En daar gingen ze. 22 kids in groepen van 5 stormden de speelzaal in, aangemoedigd door ouders en opgezweept door spelleider Coen van Vlijmen, richting probleemtafels.

Snel de oplossing vinden en terug rennen naar het buitenschaakspel om daar een pion naar de overkant te sleuren. En vervolgens je rot rennend weer terug, een volgend probleem oplossen, de volgende pion overzetten.

Na 8 pionnen waardebonnen incasseren om prijzen weg te kapen van de prijzentafel, om tenslotte door Pim Kleinjan met een “Rustaagh” en een “Hoe heet je?” getemd te worden.

Zie hier een korte impressie van een van de feestelijke en succesvolle activiteiten tijdens het openingsfeest van onze jeugdafdeling. Alle kinderen werden ontvangen met leuk schaakspelletjes door Jozias Hillenkamp van 468Chess en om 15.30 uur opende onze voorzitter Frank van Zutphen met een feestelijk glas.

En wat waren er belangrijke mensen afgekomen op deze happening! De voorzitter van de gebiedscommissie (Henk Kamps) sprak mooie woorden over het jeugdschaak, diezelfde gebiedscommissie dankzij wie ons nieuwe buitenschaakspel mogelijk was geworden. Een fotograaf van De Telegraaf maakte mooie kiekjes. En dan was er ook nog Chess Queen Tea Lanchava (ex-wereldkampioene schaken).

Natuurlijk gaven ook de nieuwe jeugdcommissie, diverse Erasmianen en natuurlijk niet te vergeten Peter Ruimschoot in zijn nieuwe rol als jeugdleider van Erasmus acte de presence. We dronken heerlijk koele drankjes waarmee de feestelijke bitterballen van Snackbar & IJssalon Empire Frostings en hapjes van Croissanterie De Snor, normaliter slechts voorbehouden aan netwerkers in skyboxen, vrolijk werden weggespoeld.

Tot rust kwamen de piepjonge schakertjes pas nadat ze waren neergestreken achter één van de 20 borden van de simultaan, de slotactiviteit, die verzorgd werd door Chess Queen Tea Lanchava.

Moe, maar vooral uiterst voldaan streken 8 Erasmianen neer in een eetcafé aan de Peppelweg, even voorbij de kantoren van onze hoofdsponsor Spindler Makelaars.

Begin volgende week komt er een uitgebreide fotocollage van het Erasmus schaakfeest online. Hou de website dus in de gaten!

Zelf ook schaken?

Heb je het gemist, ben je tussen de 6 en 18 jaar en vind je het leuk om te schaken! Iedere maandagavond tussen 18.45 en 19.45 uur is er sinds kort jeugdschaak bij Erasmus. Kijk hier voor meer informatie over het jeugdschaak. Of nog beter, kom vooral langs om te kijken of neem contact op met onze jeugdleider Peter Ruimschoot (jeugdleider@sv-erasmus.nl).

Jaap van Meerkerk