Personen, partijen, eindspelen en partijfragmenten (11)

Ik leerde Frits in 1992 kennen toen ik lid van SV Hillegersberg werd. Sindsdien hebben Frits en ik meer dan een dozijn partijen tegen elkaar gespeeld waar de meesten pas in het eindspel beslist werden.

Frits was een volhouder en vocht altijd tot het laatste patroon. Zeer waarschijnlijk was dat ook de reden dat het eindspel regelmatig in zijn partijen voorkwam. Ik had er altijd het gevoel bij – als ik langs de borden liep – dat Frits het eindspel leuk vond en speelde met plezier.

Een tijdje geleden stuurde Frits mij een eigen eindspel toe, vorig jaar gespeeld tegen Wim Posthumus, en vroeg daarbij om mijn mening. Bij dezen vervul ik zijn verzoek.

Lees hier de Partij van de Week met een fraai toreneindspel van Frits Steenbergen.

Andrzej Pietrow