Erasmus 3 afgestraft

De bepalende wedstrijd voor het kampioenschap tegen Sliedrecht 3 werd met 5½-2½ verloren.

Toch wel een teleurstelling. Met name in de staart hadden we qua ratingoverwicht wel op meer gerekend.

Gilles Donze speelde aan bord 3 een moeilijke en trage partij. Koningsgambiet tegen Floris Verweij. Na een stuk of 15 zetten was de tijd al op. Dan wordt er uitgevluggerd. Gilles had een pion meer en wikkelde af met versimpeling.

De tegenstander bracht zijn stukken juist in stelling. Dat leidde tot stukwinst voor hem. We hadden toen al verloren. Hiervoor echter hebben we nooit de kans gehad om voor te komen.

Jan Hoek van Dijke verloor aan bord 8 een stuk. Hij liet een nul aantekenen. Hierna remiseerde Peter Weeda aan bord 2 netjes in een Caro-Kann. Pim Kleinjan stond aan bord 6 wel beter maar dat verzandde in remise.

Anton van Berkel had het aan bord 1 moeilijk tegen Kees Wessels. Hij kwam steeds gedrukter te staan. Dat kostte ook materiaal.

Emil Verhoef kreeg aan bord 7 een remiseaanbod. Na overleg speelde hij door. Hij had een pion meer. Maar hij liet zich toch piepelen in een toreneindspel.

Paul Wilhelm speelde aan bord 5 een matige variant in de Wolga. Zijn opponent kwam al vlug in het increment terecht. Toen kon Paul een remisestelling in winst omzetten. Dat was niet genoeg voor een positief resultaat.

Aan bord 4 speelde Jan Smit regelmatig remise. Anton verloor uiteindelijk toch.

Kampioen worden zit er waarschijnlijk niet meer in.

Zie ook de website van S.V. Sliedrecht voor een uitgebreid verslag met foto’s.

Zie de RSB site voor alle uitslagen en standen in klasse 2B.

Paul Wilhelm