Laat je verrassen!

Voor aanstaande maandag 26 februari staat een bijzondere avond in de agenda. Ik kreeg vanmiddag de vraag wat dat toch kon betekenen. Een goede vraag.

De bedoeling is dat we er een gezellige schaakavond van maken. Met hapjes en drankjes. En vlotter schaak. Meestal houden we een dergelijke avond kort voor de kerstdagen. Maar de RSB-competitie liet dat dit seizoen niet toe.

Bij wat vlotter schaak kan gedacht kan worden aan gongschaak (zetten bij de slag op de gong), snelschaak, rapidschaak of simultaan. Bij snelschaak en rapidschaak willen we graag uitproberen of het ons bevalt om te werken met wat extra tijd per gespeelde zet. Bij de simultaan – als het ervan komt – doen we het anders dan voorgaande jaren: zeker niet meer door het bepalen van een teamuitslag door het tellen van de stukken op een willekeurig moment.

Belangrijk vooral dat iedereen het naar zijn zin heeft. Als het bijzonder snelle werk bijvoorbeeld te snel voor je is, geen probleem. Er altijd wel iemand te vinden voor een ander speltype of een praatje. Of gewoon even kijken.

Nu is het zo dat tot het bestuur ook frivole mensen behoren. Zij laten hun speelse idee├źn niet thuis. Dus dat zal er, net als voorgaande jaren, ook van komen. Ik laat me dan aangenaam verrassen. Jullie hopelijk ook.

Dus graag tot maandag op de vereniging. De inloop is vanaf 19.30 uur en we starten om ongeveer 20.00 uur.

Leo Verhoeven