Fraai gelijkspel voor tweede viertal

Met als startpunt de Aldi vertrokken Jan Bruinsma met Rens Hesselmans, Coen van Vlijmen en Anton van Bokhoven aan boord richting Krimpen aan den IJssel.

Ruim op tijd konden wij ons melden bij de Pannekoe. Ja… Pannekoe zonder k, waar gespeeld ging worden in de trouwzaal versierd met quirlandes en witte rozen.

Jan onze teamleider maakte de opstelling bekend en liet weten, dat er scherp gespeeld moest worden. Het ratingverschil was zo’n 300 punten in ons nadeel.

Op bord 1 Rens Hesselmans, op bord 2 Jan Bruinsma, op bord 3 Anton van Bokhoven en op bord 4 Coen van Vlijmen.

Na wat geharrewar over de plaats van de klok, bracht de wedstrijdleider met ‘het regelement in zijn handen’ helderheid. Hij en alleen hij wees aan, waar de klok moet staan.

Van wat en hoe het spel van mijn drie medespelers verliep heb ik weinig meegekregen. Wel merkte ik met een schuin linkeroog op het bord van Coen, dat het niet liep zoals hij wenste. Hij kreeg een keurige mat achter de paaltjes. Tussenstand 1-0.

Met een schuin rechteroog zag ik Jan een succesvolle aanval uitvoeren op de witte stukken van zijn tegenstander. Tussenstand 1-1.

Voor de partij van Rens kwam ik ogen te kort. Op de weg terug naar de Aldi vertelde hij beter gestaan te hebben, maar het toch niet waar kon maken. Tussenstand 2-1.

Mijn partij verliep volgens de regels van de Bird- opening. Op de 22ste zet kon ik een toren ruilen voor een paard en de tweede toren verloor hij op de 37ste zet en gaf hij op. Eindstand 2-2.

Al met al een fijne schaakavond.

Kijk hier voor alle uitslagen en de actuele stand van het tweede viertal in Divisie 2C van de viertallencompetitie.

Anton van Bokhoven