Gedeeld eerste met Arno van Houten, Pieter Sturm derde

Het was een hele spannende strijd dit jaar in de B-groep, waarbij pas na de allerlaatste partij de eindstand kon worden opgemaakt.

Met een fraaie score van 5 uit 7 werden Ton Dulk en Arno van Houten gedeeld eerste! Vanwege een hogere ranking in de voorronde, ging de overwinning in de B-groep naar Ton Dulk.

Op een nette derde plaats met een score van 4½ uit 7 eindigde Pieter Sturm net voor Paul Wilhelm die met 4 uit 7 beslag legde op de vierde plek.

Felicitaties voor de prijswinnaars!

De laatste partij werd vandaag gespeeld en Ton Dulk stuurde hiervan een kort verslagje.

Peter Aarnoudse – Ton Dulk

Vanmiddag, donderdag 5 april, heb ik mijn laatste partij voor de finalegroep B gespeeld bij Peter Aarnoudse thuis. Met zwart spelend kwam er een Benoni-achtige structuur op het bord. Wit stond (optisch) beter, maar zodra er diagonalen en lijnen open kwamen werd het tactisch, wat uiteraard de bedoeling was omdat ik moest winnen voor de eerste plaats in de groep. Die opzet lukte en Peter verloor een kwaliteit en een pion zonder compensatie. Hij hield het daarna snel voor gezien.

Dank aan het uitstekende gastheerschap van Peter, in het aangename gezelschap van zijn pas geadopteerde ‘Rushond’ Bundy.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de finalegroep B.

Frank van Zutphen