Op maandag 25 juni

Aanstaande maandag sluiten wij het seizoen 2017/2018 af met ons snelschaakkampioenschap. Het speeltempo is vijf minuten per persoon per partij.

We beginnen met voorronden van ongeveer gelijke sterkte. De eindstand per voorronde is beslissend voor de indeling in de finalegroepen. Bijvoorbeeld de eerste twee van een voorronde naar finalegroep A, de nummers 3 en 4 naar finalegroep B, enzovoorts.

Hoe dat precies uitpakt, hangt af van het aantal deelnemers. Ten behoeve van de indeling is het meer dan plezierig als degenen die mee willen doen er uiterlijk om 19.55 uur zijn.

Veel jeugdspelers hebben maandag ook examen. Dat duurt tot uiterlijk kwart voor acht. Verzoek om tot die tijd héél stil te zijn.

De borden, stukken en klokken voor het snelschaak zetten we uiteraard pas neer als de examens zijn afgelopen.

Nog ter info. Op zaterdag 30 juni is er een evenement in Schiebroek waarbij we als schaakvereniging present zijn. Daarover volgt in de loop van de volgende week meer informatie op de website.

De eerste avond van het zomerschaak is op maandag 9 juli. Andrzej Pietrow zal vanaf 20.00 uur dan weer een mooi programma verzorgen.

Leo Verhoeven