Iedereen geslaagd!

Diepe concentratie op maandag! Een grote groep jeugdspelers van Erasmus deed examen voor het stappendiploma.

Aan het einde van dit schaakseizoen gingen 20 schakertjes op voor het Stap 1 examen en 3 voor het Opstapje 1 examen. Een serene rust dus bij Erasmus tussen 18.45 en 19.45 uur.

En zo’n examen is natuurlijk niet gemakkelijk.

Maar alle jeugdspelers hadden goed opgelet tijdens de schaaklessen het afgelopen jaar en alle spelers zijn voor hun examen geslaagd!

Arda, Artem, Bartu, Casper, Danique, Florian, Ira, Josefine, Kay, Leonardo, Leonardo, Luca, Milla, Mohan, Rein, Selin, Sidona, Thijs, Tommy en Yatana zijn allen geslaagd voor hun Stap 1 examen!

Van harte gefeliciteerd, een prachtige prestatie!

Artem had zelfs geen enkele fout gemaakt in het examen (!!) en Casper, Rein, Tommy en Yatana hadden maar een foutje!

Oliver, Simone en Stein deden het Opstapje 1 examen en ook zij zijn alle drie geslaagd! Ook van harte gefeliciteerd!

Maandag 9 juli diploma-uitreiking en …

Een goede reden dus voor een feestje! Maandag 9 juli is er daarom vanaf 18.45 uur bij Erasmus de diploma-uitreiking om alle schakertjes in het zonnetje te zetten!

En na de uitreiking is er een simultaanwedstrijd, waarbij iedereen het tegelijk – met een eigen bord – op mag nemen tegen één van de sterkere schakers van Erasmus. Lukt het om die partij te winnen?

… de prijsuitreiking van de jeugdcompetitie

Dit jaar werd er naar de schaaklessen ook jeugdcompetitie gespeeld in twee verschillende groepen. En aan het einde van het seizoen zijn daar nu ook alle winnaars bekend! Maandag worden ook hiervoor de prijzen uitgedeeld!

Groep Garry Kasparov

In de Gary Kasparov (één van de sterkste oud-wereldkampioenen schaken) was de strijd spannend tot het einde. En aan het einde van het seizoen waren er twee winnaars: Casper en Artem werden gedeeld eerste met 6½ punten! Ook Arda eindigde op het erepodium en werd met 5½ punt derde! Hele knappe prestaties!

Groep Magnus Carlsen

In de groep Magnus Carlsen (de huidige wereldkampioen schaken) was er één speler die met een grote voorsprong de groep wist te winnen. Met 8 punten werd Mohan eerste! Een fraaie tweede plaats was er voor Danique met 4½ punt en een goede derde plek voor Luca met 4 punten! Ook allen van harte met dit mooie resultaat.

Kijk hier om alle uitslagen en de standen van de interne jeugdcompetitie te bekijken

Start nieuwe seizoen vanaf 3 september

De schaakvereniging gaat tijdens de zomervakantie dicht en vanaf maandag 3 september begint het nieuwe seizoen weer!