Een magere 4-4

Maandag 5 november was Dordrecht 4 te gast bij Erasmus.

Onnodig heeft het tweede team van Erasmus verzuimd om een overwinning te boeken op de schakerscombi van Dordrecht en Zwijndrecht.

Ruurd Ouwehand verloor van Kees van ‘t Hoff nadat hij tegenkansen over het hoofd had gezien en mat gezet werd. Wim Posthumus leek er met zijn hoofd niet helemaal bij en verloor regelmatig.

Cander Flanders won wel, in ultieme tijdnood doordat Theo Jiskoot wat te wild werd en Flanders een toren kon winnen. Cander had overigens wel wat druk opgebouwd.

Jan Smit won een goede partij op de manier die we van hem gewend zijn: met een koningsaanval. Davin Mostert maakte remise, niet veel van gezien. Evenals Jeroen Straathof, die geen pion wilde slaan met gelijk toreneindspel maar in plaats daarvan een pionneneindspel inging met een pion minder. Wim van Vliet (Dordrecht) gaf dat remise, maar wellicht ten onrechte.

Paul Wilhelm en Arno van Houten speelden tegen de zogenaamde kanonnen: Iwahn Apon (die ook in Dordrecht 1 speelt…) kwam goed onder druk te staan en eigenlijk was het ook wel gewonnen voor Wilhelm. Alleen ruilde Paul wat te veel en het pionneneindspel met toren en ongelijke lopers werd remise gegeven.

Arno had tegen Hans Berrevoets een interessant dubbeltoreneindspel waar de kansen aan beide partijen lagen. twee torens op de zevende lijn brachten geen mat voor Arno maar ook de vrijpion die Hans had gecreëerd promoveerde niet. Op het einde stonden er twee kale koningen.

Aangezien onze tegenstanders ook vrij laag gerated zijn moeten we echt uiteen ander vaatje tappen om in de eerste klas te blijven. Gelukkig kan team 3 misschien kampioen worden.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van het tweede team in klasse 1B van de RSB competitie.

Paul Wilhelm