Voor ieder wat wils

Ieder jaar is er zo tussen Sinterklaas en Kerst organiseert Erasmus altijd een bijzondere avond. Maandag 17 december was het weer zover.

Natuurlijk gaan we dan schaken, maar dan net iets anders dan normaal. Dit jaar had Leo Verhoeven een mooi programma in elkaar gedraaid.

In totaal waren er bijna 40 op komen dagen. Zij konden kiezen uit diverse schaakdisciplines: rapidschaak, snelschaak of doorgeefschaak.

De sfeer was wat losser dan normaal en dan was natuurlijk maar goed ook, want bij het doorgeefschaak was het natuurlijk een gekwetter van jewelste “Heb jij een paard voor mij?”, “Aargh, ik heb nu een pion nodig” en “Uh, ik heb net een dame weggegeven, maar verder sta ik goed hoor”?!?

En natuurlijk werd ook de inwendige mens niet vergeten. En zo werden wij door de mensen van Arcadia verwend met heerlijke bitterballen en andere hapjes. Zelfs de notoire snelschakers offerden hun beperkte tijd op toen de snacks langskwamen.

En wat dan de uitslagen waren? Tja, geen idee. Daar ging het deze avond ook natuurlijk helemaal niet om. Al waren er wel prijzen voor de prijswinnaars.

Bij de verhuizing is gebleken dat er nog veel oude schaakboeken in de inboedel van Erasmus zaten en de prijswinnaars konden hier allemaal een mooi exemplaar van meenemen!

De komende twee maandagen is er geen schaken (maandag 24 december is kerstavond en maandag 31 december is het oudjaarsavond). Maandag 7 januari gaat Erasmus weer verder en dan staat onder meer de RSB-wedstrijden van Erasmus 1 en Erasmus V3 op het programma!

Frank van Zutphen