Terugblik op het eerste halfjaar

Het gaat erg goed met de jeugd bij Erasmus! Nu in de kerstvakantie is het dan ook een mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen half jaar.

Inmiddels krijgen gemiddeld ongeveer 30 kinderen iedere maandagavond les van één van de trainers van Erasmus.

Jeugdcompetitie

Een deel van de jeugdschakers (de groep van Andrzej Pietrow) speelt ook een eigen jeugdcompetitie. Iedereen speelt maximaal 8 keer tegen elkaar.

Halverwege de competitie gaat Arda met 16½ punt aan de leiding gevolgd door Casper met 11 punten, Rein (9 punten) en Leonardo (8½ punt). Heel goed gedaan! Maar de competitie duurt nog een half jaar, dus er is nog niets beslist. Het is ook leuk om te zien, dat iedereen al punten heeft gehaald!

Kijk hier naar alle uitslagen en de stand bij de jeugdcompetitie. De actuele stand is op de voorpagina ook altijd te vinden onder het kopje ‘Actuele standen’.

Persoonlijk Jeugdkampioenschap

Verschillende Erasmianen doen ook mee aan het Persoonlijk Jeugdkampioenschap (PJK) van de Rotterdamse Schaakbond (RSB), dat wordt gehouden op 4 en 5 januari voor de leeftijdscategorieën E, F, G en H.

Er doen vijf Erasmianen mee: Arda, Casper, Leonardo, Mohan  en Oliver! Wij wensen hen allen heel veel succes toe bij het PJK van de RSB!

Er worden in Rotterdam en omgeving heel regelmatig jeugdtoernooien georganiseerd voor de jeugd. Op de website van de RSB is hiervan een mooi overzicht te vinden. Kijk hier voor de actuele toernooikalender voor alle jeugdtoernooien.

Trainers en begeleiders gezocht

Het gaat goed met de jeugdafdeling bij Erasmus, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Zo is er inmiddels een wachtlijst voor de jeugd. Helaas kunnen zij nog niet lid worden, omdat wij aan de maximale groepsgrootte zitten met de bestaande jeugdtrainers.

Daarom zijn wij dus op zoek naar nieuwe jeugdtrainers en begeleiders die een steentje bij kunnen en willen dragen aan onze jeugdafdeling en daarmee aan het ontrafelen van de mooie geheimen van het schaakspel voor de jeugd. Mocht je interesse hebben, neem dan even contact met mij op via jeugdleider@sv-erasmus.nl.

Peter Ruimschoot

Jeugdleider SV Erasmus