Vierde team gedegradeerd

Erasmus 4 moest het opnemen tegen Hendrik Ido Ambacht 1. Dit team had zo’n 200 Elo-punten meer, maar er moest gewonnen worden om degradatie te voorkomen. Met vier invallers zouden we aantreden.

Helaas belde vlak voor vertrek één van de invallers af met een niet tegen te houden buikgriep. In plaats van achter het bord nam hij plaats op de toilet. Ik liet bord 2 open zodat Emiel, die naar bord 3 ging, met wit in plaats van met zwart speelde.

Ikzelf raakte in een zo’n lange en moeilijke partij verzeild dat ik moeilijk om mij heen kon kijken. Wat verlang ik terug naar het tempo dat je 35 zetten in 1 uur en 3 kwartier moest doen en gewoon kon afbreken. Wel zag ik Fred de Heer op bord 7 winnen als eerste met een leuke combinatie. Het was dus al snel weer 1 tegen 1!

Recht achter mij zag ik Cor van As een degelijke partij spelen en net remise missen. Van Anton van Bokhoven zag ik dat hij zijn partij degelijk maar wel erg defensief opzette. Daar wist zijn tegenstander uiteindelijk wel raad mee.

Mijn partij was een achtbaan. Ik offerde een pion, ik offerde een stuk wat geweigerd werd, offerde een kwaliteit en eindigde met een stuk minder met 4 pionnen meer. Door tijdnood door de lengte van de partij miste ik de winst denk ik ergens … en dat met zwart.

De rest heb ik gemist dus geef ik alleen de uitslag. Vragen om een verslag van je partij is ook zoiets als je degradeert. Emiel Verhoef en Gerrit de Boer hielden remise en Rogier Verkaik verloor. Kortom met 1 man minder tegen een veel sterker team werd het 5½-2½.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van het vierde in klasse 2A van de RSB-competitie.

Victor Hooftman