Terugblik op een mooi evenement

Wellicht wat om aandacht aan te schenken. Erasmus was dit jaar met vijf mensen vertegenwoordigd op de jubileumeditie van Schaken tegen Kanker op woensdag 3 april. Een record, maar een record dat om verbetering vraagt. En Henk de Kleijnen zei ook al dat er meer ruchtbaarheid aan mag worden gegeven. Vandaar dit schrijven.

Wellicht kunnen we volgend jaar een afvaardiging bewerkstelligen van 10 of misschien wel 20 mensen. Het is een leuk toernooi en ik deed voor de derde keer mee en behaalde veruit mijn beste prestatie tot nu toe.

Vooral de wijze waarop was niet verkeerd. Zo verloor ik twee keer op tijd in gewonnen positie en verloor ik op tijd in een potremise stelling van
Gert Timmerman; ieder een koning en een pion die op promoveren stond en een verschil van een seconden of 6 als ik me goed herinner. En speelde ik een enorm degelijk remise tegen Wim Koster, waarin ik weliswaar actiever stond, maar de stelling met zes pionnen en een loper van dezelfde kleur kon door niemand gewonnen worden, zodat mijn remiseaanbod direct werd aangenomen. En één keer won ik in verloren positie op tijd van Daniëlle Talmon, een oud-lid van één de voorlopers van Erasmus.

Dit keer werd het een en ander verloot, waarvoor je dus loten kon kopen. Ik won de eerste trekking, waarna ik een lot moest trekken en dat werd Henk de Kleijnen, zodat hij een lot mocht trekken. Ik zei tegen hem dat ik nu weer aan de beurt was.
En ja hoor… weer won ik een prijs. Daarna mocht ik (als grapje) niet meer het volgende lot trekken. Daarbij was er nog iemand die twee keer in de prijzen viel. In totaal werden er zes prijzen verloot.

De winnaars van het snelschaken en anderen (op een aparte, leuke en verrassende manier) wonnen allen prijzen in natura. Mooie prijzen overigens! Kortom, behalve het goede doel steunen is het ook nog eens een leuk toernooi. Kijk hier voor een verslag en eindstand van het toernooi op de website van de RSB.

Tot volgend jaar?

Ruud Dröge