Viering kampioenschap

Op vrijdagavond 17 mei hadden de spelers van Erasmus 3 in overleg met de gemeente Rotterdam hun kampioensfeestje gepland.

De balkonscene kon dit keer helaas niet op het Stadhuis plaatsvinden, de Coolsingel ligt ter plaatse aan de beademing, dus moest er uitgeweken worden.

We vonden een prima alternatief aan de Blaak, met een balkon op vijf hoog dat uitkeek op de Laurenskerk, daar waar het beeld van Erasmus (3) ook te vinden is. Pim en zijn vrouw ontvingen daar heel gastvrij bijna alle helden van het derde. Na een hapje en een drankje en de onvermijdelijke toejuichingen vanaf de straat, verplaatsten we ons naar het gezellige havenkwartier, om in restaurant Kade 4 te genieten van nog meer hapjes en drankjes. Het smaakte ons allemaal geweldig, vele supporters wilden nog met ons op de foto. Uiteindelijk wisten we nog een foto te laten maken waarop we met ons kampioensteam vereeuwigd werden.

Via de achteruitgang van het restaurant wisten we gelukkig te ontkomen aan alle schaakgroupies en konden we tevreden huiswaarts keren. Een memorabele dag in de geschiedenis van Rotterdam.

Voor de scherpe waarnemers: inderdaad, op de foto missen we twee spelers van het derde: Lucian en Gerard. Lucian was op familiebezoek in Roemenië en Gerard doet hard zijn best om weer de oude Gerard te worden.

Het kampioenschap was prachtig, nog mooier zou het zijn als Gerard er weer bovenop komt. Dan doen we dit feestje met hem nog een keertje over.

De nog altijd trotse teamcaptain

Jan Smit