Leuke dag ondanks 24½ – 15½ nederlaag

Op zaterdag 8 juni om 11.00 uur reisde ik samen met 4 andere Erasmianen en verschillende andere spelers van andere clubs uit de Rotterdamse regio met een klein busje en de auto van Angelo Ayala, de bestuursvoorzitter van de RSB, van Rotterdam naar Amsterdam om een massakamp te spelen tegen spelers van Amsterdam.

We waren met in totaal 20 spelers. Daar aangekomen kregen we een warm welkom met gratis koffie en thee en brood en beleg voor degenen, die nog geen ontbijt hadden gehad of gewoon nog honger hadden. Ik denk dat we ietsjes na 13:00 uur begonnen met de partijen.

Het speeltempo was 45 minuten per persoon per partij met 15 seconden extra per zet. We speelden twee rondes elk met wisselende kleuren. Doordat er meer Amsterdammers waren dan Rotterdammers kregen sommige van ons verschillende tegenstanders. Op papier waren de Amsterdammers sterker, maar dat zegt niks, er kon van alles gebeuren.

Na de eerste ronde stonden de Amsterdammers met 11 tegen 9 voor. Geen grote voorsprong, dus we konden wel hopen op een comeback. Helaas zat dat er niet in. Ronde 2 was zelfs erger. We verloren die 13½ – 6½. Dus uiteindelijk hebben we met 24½ – 15½ verloren.

Er waren vier spelers van Rotterdam met een 2 uit 2 score en twee daarvan waren van Erasmus, namelijk Murdoch Mac Lean en ik. Van Erasmus deden ook Ruud Neumeijer, Danny Hetharia en Daan Gijsbertse mee. Na het schaken was er een lekkere BBQ voor iedereen en om rond 21.00 uur keerden we terug naar Rotterdam.

Cander Flanders