Mooie resultaten in diverse Grand Prix

De afgelopen week behaalden verschillende jeugdspelers van Erasmus weer mooie resultaten in de diverse Grand Prix.

Zondag 13 oktober was de Grand Prix van de Haagse Schaakbond en zaterdag 19 oktober de Grand Prix van de Rotterdamse Schaakbond.

Bij beide Grand Prix vielen onze jeugdtalenten in de prijzen!

Grand Prix van SHTV

Ben, de vader van Oscar, schreef over de Grand Prix van SHTV: We gingen naar Den Haag voor een Grand Prix schaaktoernooi van de Haagse Schaakbond. Het was echt een enorme aula met veel tafels. En natuurlijk de bijbehorende warmte en herrie.

Omdat Oscar nog in de beginnersgroep valt, ging hij schaken zonder klok en speelde hij twee potjes per tegenstander. Dat werden dus 10 potjes schaken achter elkaar. Eigenlijk ging het Oscar redelijk makkelijk af en werd er 10 keer gewonnen. Daarom mocht hij de eerste prijs in ontvangst nemen met nog een speciale vermelding op de website van de HSB, omdat hij 1 van de 3 deelnemers was met alleen maar winstpartijen!

Het verslag en alle uitslagen van de Grand Prix van SHTV is te vinden op de website van de Haagse Schaakbond.

Grand Prix van De Pionnetjes

Het tweede Jeugd Grand Prix toernooi van de Rotterdamse Schaakbond werd op zaterdag 19 oktober gespeeld. Gastheer was De Pionnetjes in Schiedam.

Behalve Arda en Casper als de vaste deelnemers van Erasmus, nam ook Oscar deel. Oscar is pas dit jaar jeugdlid geworden en behoorde gelijk tot de sterkste jeugdspelers binnen onze club. Nu blijkt hij ook in de jeugdtoernooien zijn mannetje te staan. Hij is ook begonnen de ratingladder te bestijgen en kreeg bij dit toernooi een rating van 150. Zo te zien startten de jeugdspelers met een rating van 100.

Oscar deed het geweldig en werd met zijn score van 6 uit 7 eerste in groep 7. In de hogere groepen deed ook Casper het heel goed. Hij werd gedeeld tweede in groep 5 met 5 uit 7. In groep 2 speelde Arda mee. Hij haalde met 2 uit 5 een mooie score en werd daarmee gedeeld vierde.

Wie alle uitslagen en foto’s wil zien, kan het verslag op de website van de Rotterdamse Schaakbond bekijken.

De volgende RSB Jeugd Grand Prix is op zaterdag 30 november om 13.00 uur in Ridderkerk.

Wim Posthumus