Goede overwinning voor tweede KNSB-team

Ik ging zaterdag, met een middelmatige verwachting over het resultaat, naar Zoetermeer voor de tweede ronde tegen Botwinnik 2. Mijn angst voor een nederlaag, werd echter gelogenstraft door geweldig goed spel van mijn teamgenoten.

Aan bord 1 speelde Leo Verhoeven een partij met veel manoeuvreren, waar het evenwicht, zelfs na drie uur, niet verbroken werd. Het resultaat was een remise.

Aan bord 2 zat ondergetekende. Ik kan weer hetzelfde als vorige keer schrijven, met dien verstande dat ik nu tegen een jongeman speelde, die – nadat ik een kleine vergissing beging – liet blijken meer van het schaken te begrijpen dan ik. Wat dan ook niet moeilijk is 😉

Ik voeg in het commentaar de borden 3 en 5 samen, Martin Rensen en Ruud Neumeijer, speelden beiden een partij uit één stuk. Ik bedoel daarmee dat zij de tegenstander vanaf het begin kansloos lieten.

Aan bord 4 zat Hans Brobbel. Hans speelde ook een geweldige partij en kon gemakkelijk remise houden. Hij speelde echter op winst, waarbij een actieve toren werd omgetoverd tot een passieve toren. Toen hij het initiatief verloor, verloor hij helaas ook de partij.

Aan bord 6 speelde Jaap van Meerkerk. Jaap moest heel hard werken voor de winst, hij vroeg zich na de partij zich dan ook af of hij dit voor zijn plezier doet 😉

Aan bord 7 nam Jeroen Landsheer plaats. Jeroen speelde weer geweldig en hij stond de hele partij zeer overwegend. Hij kon helaas net niet doordrukken en verloor door een volle toren weg te blunderen.

Aan bord 8 zat Karel de Neef. Ik zou Karel de held van de dag noemen. Wat ik gezien heb was het spel van iemand die minstens een rating van 2000 heeft. Hoe hij het eindspel speelde, was enorm goed. Nogmaals proficiat Karel!

Als je mee hebt geteld, dan kom je tot de verblijdende conclusie, dat we met 4½-3½ gewonnen hebben, een prima resultaat!

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na ronde 2 in klasse 5F van de KNSB-competitie.

Cor van As