Vier!!!!

Ons gevierde vierde, vierde fier een vier-vier gelijkspel afgelopen vrijdag bij de vrienden van Fianchetto/HZP Schiedam 5.

Om in dit geval maar bij Daan Gijsbertse aan het vierde bord te beginnen, kan direct worden vermeld dat het vierde punt door hem werd binnengebracht na een verwoede strijd in het middenveld.

Onder het motto ‘ik mot toch wat’ wist Daan in dreigende tijdnood onverhoeds de a-pion te winnen, waarna zijn medespeler per omgaande het tij trachtte te keren met een schijnoffer, dat echter geenszins tot het door hem gewenste resultaat leidde. Integendeel, het tij bracht Daan de overwinning.

Ondertussen liet Danny Hetharia een lawine van onverzettelijkheid en standvastigheid neerdalen in het dal van Caîssa. Als een nachtvlinder op jacht naar het zoete licht, liet hij zijn zwarte koning in het eindspel behoedzaam dekking zoeken achter zijn geliefde dame en torens, teneinde aan een eeuwig -dreigend – schaak te ontkomen. Na een kleine misrekening van de witte leidsman kon hij uiteindelijk zijn materiële voorsprong inruilen voor het tweede punt.

Onze immer onverstoorbare Jeroen Landsheer ging echter met de prijs strijken (1 punt) voor de meest aanvallende partij van deze mooie avond in Schiedam. Na een ogenschijnlijk rustige ‘niets aan de hand’-opening met de witte stukken, wist hij in de beginfase een pion te winnen op h7, waarna hij en-passant de zwarte koning confronteerde met een niets ontziende aanval op diens vleugel. Dit maakte de monarch door verder materiaalverlies vleugellam en Jeroen kon welgemoed op de fiets naar huis.

Daarnaast werden voor de broodnodige remises zorggedragen door Alik Tchavelachvili en Karel de Neef die hun stabiele uitgangsposities na de opening in stand hielden.

Richard Meijer, Mischa van Vlaardingen en Peter Ruimschoot konden hun overigens veelbelovende stellingen niet verder onderbouwen en, alhoewel dit overigens niets met stikstof te maken had, werden hun vergunningen om het volle pond binnen te halen door hun tegenstanders onverwijld ingetrokken. Zij bleven met lege handen achter en vertrokken in de inmiddels donkere nacht om elders troost te zoeken.

Lees hier het verslag ‘Fianchetto/HZP Schiedam 5 weer gelijk, maar dus ongeslagen‘ op de website van Fianchetto. Kijk hier voor alle uitslagen van het vierde in klasse 3C van de RSB-competitie.

Karel de Neef