Goede 4-0 overwinning voor bekerteam

Maandag 4 november speelde het bekerteam van Erasmus tegen het bekerteam van WSV.

Hetzelfde WSV dat de donderdag daarvoor in de RSB-competitie nog onze tegenstander was. Toen wonnen wij – met moeite – met 6-2. Deze maandag ging het een stuk gemakkelijker!

Het eerste punt was al redelijk vroeg op de avond binnen. Peter Torczynski (bord 4 met zwart) kreeg een aanval op de koningsvleugel, maar die sloeg in eerste instantie niet. Toen de aandacht wat richting de damevleugel ging, gingen vooral de witte stukken richting de damevleugel. Zonder witte verdedigers op de koningsvleugel, sloeg de aanval op de koningsvleugel wel door. Zeg maar een mooie schijnbeweging op het schaakbord! Zo stonden we snel met 1-0 voor.

Zelf speelde ik op bord 1 met wit. Ik won een pionnetje in de opening, maar kreeg wel een levensgevaarlijke aanval over mijn heen die mij zeeën van tijd kostte. En toen ging er een mobiel af. De mobiel van mijn tegenstander. Hij kreeg een waarschuwing van onze wedstrijdleider Paul Wilhelm. Vervolgens was er enige consternatie om de telefoon uit te krijgen. En dat bleek toch niet helemaal goed te gaan, want 20 minuten later ging dezelfde mobiel af. Een reglementaire nul dus. En zo stond het 2-0.

Het volgende resultaat volgde niet heel veel later op bord 3 bij Olivier Vrolijk. Hij kreeg met wit een heerlijke stelling met een prachtige loper op d6 en die hield de complete zwarte stelling in bedwang samen met zijn dame en toren. Het bracht ons de derde overwinning: 3-0.

Het laatste bord duurde wat langer. Eric Hoogenes speelde met zwart op bord 2. Hij won in het vroege middenspel een pionnetje, maar ergens verloor hij deze ook weer. En vervolgens stond er een remiseachtig eindspel op het bord, waarbij het ook zo maar verkeerd zou kunnen gaan. In diepe tijdnood van beiden, maakte de tegenstander van Eric echter een fout en toen was ook het laatste punt binnen! Een prima 4-0 overwinning voor het RSB-bekerteam.

De volgende ronde spelen wij een uitwedstrijd tegen de winnaar tussen CSV en Sliedrecht. Kijk hier voor alle uitslagen en de voortgang bij de RSB-beker.

Frank van Zutphen