Gelijkspel voor tweede viertal

De vrijdagavond voor het geweldig geslaagde feest voor het 125-jarige bestaan van onze club op zaterdag, werd er door ons tweede viertal strijd geleverd tegen het tweede viertal van SV Spijkenisse.

Op bord 1 speelde Daan Gijsbertse erg voorzichtig om eventuele blunders te vermijden een gelijk opgaande partij. De partij eindigde in remise. Tussenstand: ½-½.

Op bord 2 zat Karel de Neef. Van deze partij heb ik niet veel gezien, behalve een trotse Karel, die remise speelde tegen Simon van der Beek (een prominent in de RSB). Dat bracht de tussenstand op 1-1.

Op bord 3 probeerde Harry Nefkens met aanvallende zetten de stelling van zijn tegenstander te slechten. Na een flink aantal zetten kwam hij echter tot de conclusie, dat hij van zijn eigen stelling een onhoudbare gatenkaas had gemaakt! En zo stonden we met 2-1 achter.

Op bord 4 zat ondergetekende. Ik kon met zwart een pionnetje snoepen, waarna ik in het eindspel met vijf pionnen en paard tegen vijf pionnen en loper de meeste mogelijkheden had. Ik kon het eindspel uiteindelijk winnen en zo bracht ik de eindstand op 2-2.

De terugreis verliep wel spoedig met als opmerking dat de chauffeurs om 0:15 uur en 0:30 uur de volgende dag thuis waren.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in divisie 2A van de viertallencompetitie.

Anton van Bokhoven