Overschie 3 overmeesterd!

Voor de derde ronde trad ons vierde afgelopen maandag op tegen het derde van Overschie. De teamleider had zijn zeven secondanten vooraf reeds gewaarschuwd dat er een gerede mogelijkheid zou zijn om met de eer en de overwinning te gaan strijken.

Onze sympathieke en inmiddels graag geziene gasten werden dan ook warm ontvangen in de verwachting van acht plezierige partijtjes.

Maar wie had kunnen vermoeden, dat:

Danny Hetharia aan het eerste bord zijn medespeler met zwart in 19 zetten, inclusief twee stukoffers, met een mat zou verrassen.

Alik Tchavelachvili in tijdnood, met een redelijk ingewikkeld eindspel en een pion meer, met een randpion bleef zitten en derhalve niet aan remise ontkwam.

Bram de Knegt, weloverwogen en in kalm overleg met zichzelf, welwillend en barmhartig een remise toestond.

Jeroen Landsheer pionnetje na pionnetje veroverde en het eindspel onverbiddelijk in zijn maximale voordeel uitspeelde.

De teamleider, met drie pionnen voorsprong, de epiloog inleidde met een onbedoeld torenoffer dat, inderdaad en met recht een offer was dat door schaakblindheid en overhaast werd vergezeld.

Richard Meijer eveneens een gewonnen stelling liet wegvloeien in een desillusie.

Peter Ruimschoot, na het lesgeven aan onze getalenteerde jeugd deze attitude voortzette, en in tijdnood met een geleidelijke overmacht aan zware stukken, zijn tegenstander in wanhoop achterliet.

En Mischa van Vlaardingen het volgende verslag deed: Afgelopen maandag vond alweer de derde wedstrijd plaats onder de raadselachtige Amerikaanse vlaggen. Op bord 6 mocht ik met wit aantreden tegen de jeugdige Edwin van Kleeff. Het was absoluut geen gemakkelijke partij tegen deze strategisch ingestelde speler.

De partij verliep volgens Engelse lijnen en omdat ik geen fiducie had in de traditionele patronen van deze opening, permitteerde ik mijzelf wat frivoliteiten, die echter leidden tot een eenzame d-pion die vervolgens sneuvelde. Na geruime tijd manoeuvreren op de vierkante centimeter bleef ik loeren op een fatale doorbraak. Toen mijn tegenstrever de dameruil aanbood teneinde een vermeende tweede pion te incasseren, sloeg de balans weer om en kon ik vermoeid een gelijkspel bewerkstelligen.

Einduitslag vier-en-een-half tegen drie-en-een-half!!

Hieronder het juweeltje van Danny:

Mario Angelo Dirks – Danny Hetharia

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in klasse 3C van de RSB-competitie.

Karel de Neef