Bekerteam uitgeschakeld in Sliedrecht

Geen Sinterklaas voor het Erasmus bekerteam dit jaar. Op donderdag 5 december toog het Erasmus bekerteam namelijk richting Sliedrecht voor de tweede ronde van de RSB beker.

In voorgaande jaren waren wij voor de RSB-beker nog wel eens de favoriet, maar sinds de scheiding van de RSB-competitie en de KNSB-competitie is het tegenwoordig al een aardig resultaat om een paar rondjes door te komen. Na de prima 4-0 overwinning tegen WSV was Sliedrecht in de tweede ronde onze tegenstander. En we mochten aan de bak, op de eerste drie borden hadden we een tegenstander met gemiddeld 200 ratingpunten extra.

Het eerst resultaat werd bereikt door Leo Verhoeven aan bord 4 met zwart. Het werd een wat vlakke partij, waarbij het evenwicht niet echt werd verbroken. Remise was het logische resultaat.

Cander Flanders speelde met wit een prima partij aan bord 3. Er kwam een geaccepteerd Slavisch Gambiet op het bord, waarbij wit een pionnetje offerde voor actief spel. Dit actieve spel kwam echter niet helemaal van de grond en zwart kwam er goed door op de damevleugel. Dat was niet meer te stoppen en daardoor moest Cander de handdoek in de ring gooien. Tussenstand: ½-1½.

Pieter Sturm nam het met zwart op bord 2 op tegen de sterke Peter van den Bergh. Er kwam een Franse opening op het bord, waarbij de druk op de zwarte stelling meer en meer werd opgevoerd. Pieter kwam er niet echt lekker uit met zijn stukken en in tijdnood ging hij ook ten onder. Tussenstand: ½-2½ en daarmee waren wij al uitgeschakeld voor de volgende ronde.

Zelf speelde ik op bord 1. Ik kwam met wit redelijk beroerd uit de opening (toch maar weer eens in de theorie duiken…) en stond daardoor de hele partij onder druk. Ik offerde een kwaliteit om de stelling te stutten, maar ook dat bleek niet echt heel erg te werken. Tot op het moment dat we in tijdnood aankwamen. Meer mijn terrein 😉 Ik kreeg gevaarlijke rommelkansen en om deze kansen de kop in de drukken offerde mijn tegenstander een kwaliteit terug. In zinderende tijdnood speelde ik het een stuk handiger en zo wist ik de remise binnen te slepen. En daarmee kwam er een 1-3 eindresultaat op het scorebord.

Later dit seizoen mogen we het nog een keer opnemen tegen Sliedrecht in de RSB-competitie. Dan moeten we dan maar revanche nemen voor deze nederlaag!

Kijk hier voor alle uitslagen en de standen in de RSB-bekercompetitie.

Frank van Zutphen