Arda wint PJK, Oscar vierde. Beiden geplaatst voor NK!

Arda, Casper, Oscar en Selin hebben zaterdag 25 januari meegedaan aan het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van de RSB in de categorie E (tot tien jaar).

Het was weer een heel goed georganiseerd toernooi van RSB, maar wel zwaar met zeven partijen. Schaaktrainer Andrzej Pietrow begeleidde de jeugdspelers van Erasmus op en naar het PJK.

Arda wist het toernooi heel knap te winnen met 6 punten uit 7 partijen en plaatste zich daarmee voor het Nederlands Kampioenschap! Eerder had Arda ook al het PJK in de F-categorie gewonnen.

Oscar werd gedeeld vierde met 5 uit 7. Door de gedeelde plek moest Oscar nog een barrage spelen voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. Deze wist Oscar te winnen en zo kwalificeerde hij zich ook voor het Nederlands Kampioenschap. Eerder had Oscar ook al het PJK in de G-categorie op zijn naam geschreven.

Casper viel jammer genoeg net buiten de prijzen met 4 punten uit 7 wedstrijden.

Selin haalde 3 punten uit 7 en presteerde daarmee boven verwachting. De barrage voor de plaatsing van het Nederlands Kampioenschap bij de meisjes verloor ze helaas.

Kijk hier voor een verslag van het PJK in de E-categorie. Of ga kijk hier voor de uitslagen van het PJK van de E-categorie.

Halil Yantur