Ruime nederlaag voor tweede viertal

Op de clubavond was het een drukte van jewelste. 20 externe en 13 interne partijen leverden aan 66 schakers schaakplezier.

Tussen al deze schaakpartijen ons niet herkenbare viertal Erasmus V2. Van de vier vaste spelers was driekwart aan het relaxen in zonnige landen.

Maar gelukkig slaagde de teamleider er zonder problemen in de drie gaten te dichten. Coen van Vlijmen, Jan Bruinsma en Peter Ruimschoot vulden enthousiast de open gevallen plaatsen in. Maar ondanks de inzet en het enthousiasme van eenieder wilde het niet lukken.

Ikzelf trok op het eerste bord wild en zonder een goed plan ten aanval en werd in de 30ste zet tot overgave gedwongen. Tussenstand 0-1.

Peter Ruimschoot op bord 2 deed het beduidend beter, hij bedwong zijn tegenstander die over ruim 300 Elo-punten meer kon beschikken. Tussenstand 1-1.

Jan Bruinsma op bord 3 deed er alles aan wat in zijn vermogen lag, maar moest door één mindere zet het hoofd buigen. Tussenstand 1-2.

Coen van Vlijmen op bord 4 ging als een raket door de opening en creëerde een geweldige aanval. In het zoeken naar de matzet verloor hij echter de controle.

En zo was er een eindstand van 1-3 in het voordeel van de gasten. Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in divisie 2A van de viertallencompetitie.

Anton van Bokhoven