Goede overwinning voor tweede viertal

Op maandagavond 9 maart speelde ons team tweede viertal een uitwedstrijd tegen het eerste viertal van Maassluis.

Ondanks het slechte weer, storm en regen, was ons team ruim op tijd aanwezig in het gezellige speellokaal van Maassluis. Rond 20.00 uur werden de klokken op de vier borden ingedrukt en begon de strijd.

Op bord 1 had Daan Gijsbertse als witspeler het na de eerste zet en de volgende zetten niet makkelijk. De partij bleef tot het einde toe in evenwicht en was niet te verstoren. Geen valletje, geen trucje of list, het evenwicht kon niet uit balans gebracht worden. Remise dus. Tussenstand ½-½.

Op bord 2 speelde Karel de Neef naar mijn idee een wereldpartij, in alle rust had hij met nog 6 minuten op de klok de winst in handen, die hij niet meer liet glippen. Tussenstand: ½-1½.

Op bord 3 speelde Harry Nefkens, die na 45 minuten teleurgesteld meldde dat de zwarte dame van zijn tegenstander onherstelbare schade had aangericht en zijn partij verloren was. Tussenstand: 1½-1½.

Ik speelde zelf met wit op bord 4 een leuke partij, waar ik naar mijn gevoel de baas over de stukken was totdat ik rond de 30e zet spontaan een toren cadeau gaf. Na een moment gedacht te hebben om op te geven, toch maar door geschaakt. En met succes!

Vrij makkelijk kon ik na het ruilen van de dames en de paarden tot een eindspel komen van koning met 4 pionnen tegen koning met toren, wat ik dankzij de mimiek van Daan (daar ik steeds de klok vergat in te drukken) tot een goed eind wist te brengen. Eindstand: 1½-2½ voor Erasmus V2.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in divisie 2A van de viertallencompetitie.

Anton van Bokhoven