Erasmus gastheer vijfde speelronde

Aanstaande vrijdag 6 maart worden drie poules gespeeld in onze speelzaal (Huis van de Wijk Arcadia) voor de Ron de Jong Groene Hart Cup.

De Ron de Jong Groene Hart Cup is een competitie tussen jeugd en viertallen van schaakverenigingen uit de Groene hart regio.

In totaal zijn er dan 48 jeugdspeler, die deze avond allen drie partijen spelen. De competitie is bedoeld voor de jeugd tot maximaal 16 jaar. De competitie is altijd spannend en er wordt gespeeld voor het eigen team en de eigen club.

Er doen dit jaar maar liefst 36 teams mee in 9 poules. Het is alweer de 20e editie van deze Cup. Schaakvereniging Erasmus doet voor het eerst dit jaar ook mee met één team!

Er wordt gespeeld volgens de regels voor rapidschaak. De bedenktijd bedraagt 15 minuten per persoon per partij.

De teams/verenigingen worden verzocht om 19.00 uur aanwezig te zijn. De inloop is vanaf 18.30 uur. Om ongeveer 21.00 uur zijn alle partijen gespeeld en gaan de deelnemers weer op een keurige tijd naar huis.

Zeker ook voor de jeugdleden van SV Erasmus die niet meespelen in ons team is het leuk om deze avond de vereniging te bezoeken en zo de sfeer van deze competitie te proeven. En leden die een handje willen helpen zijn uiteraard meer dan welkom!

Tot aanstaande vrijdag!

Peter Ruimschoot