Arda en Oscar doen het goed!

Een kort verslagje van het NK E Online.

Vrij laat hoorden we vorige week dat er een online Nederlands Kampioenschap voor de E-jeugd (tot en met 10 jaar) zou zijn op Goede Vrijdag.

We kregen per e-mail een login voor Chesskid. In die online omgeving zou het toernooi worden gespeeld.

Het toernooi ging over maar liefst zeven ronden met een speeltempo van 5 minuten + 5 seconden increment per persoon per partij. Dat bleek een lastig format want je voelt je gehaast, maar heb toch meer tijd dan je denkt; met een flink aantal zetten gaat het gewoon richting de 10 minuten. Donderdagavond was er al een oefentoernooitje met een stuk of 15 deelnemers om het format en dergelijke te testen.

Vrijdag begon Oscar goed, de eerste partijen werden gewonnen! Maar door het systeem werden de tegenstanders natuurlijk steeds sterker en lastiger. Uiteindelijk behaalde Oscar met 4 uit 7 prima resultaat! Zoals Oscar het zelf zei: “Ik vond het erg leuk, en ik ben blij met mijn 15e plaats.”

Ook Arda deed het goed, hij eindigde met een score van 3½ uit 7 op een nette 18e plek! Nederlands kampioen werd Tommy Grooten. Lees hier een uitgebreider verslag van het toernooi op de website van de KNSB.

Ben Koppenens