Erasmus schaakt online

Maandag 30 maart was Lichess.org weer het podium voor het tweede online schaaktoernooi bij Erasmus.

Door het coronavirus kan tot en met dinsdag 28 april niet gespeeld worden in het Huis van de Wijk Arcadia. Daarom wordt iedere maandag op Lichess een online schaaktoernooi georganiseerd voor alle Erasmianen!

Het was leuk om weer verschillende nieuwe Erasmianen op onze virtuele clubavond te mogen verwelkomen. Pg1-f3, Penning en Hardhout deden deze avond voor het eerst mee. Een virtueel biertje voor de lezer van dit bericht, die alle drie de namen in 1x goed raadt!

Ook deze avond werd er weer met een speeltempo van 10 minuten per persoon per partij gespeeld. Aan het einde van de avond werd Ochtmania eerste met 38 punten en een ruime voorsprong op FrankvanZutphen en debutant Pg1-f3! Mooie top 10 plaatsen waren er ook voor Danny1001 en Eridanos!

Het is mogelijk voor alle Erasmianen om deel te nemen een deze online toernooien. Meer informatie hoe dit te doen is te vinden in het bericht ‘Vanaf maandag 23 maart online schaken bij Erasmus‘. Het is ook mogelijk om een deel van de avond mee te spelen, bijvoorbeeld door later in te stromen of eerder te stoppen. Ook jeugdspelers van Erasmus kunnen meedoen aan deze toernooien.

Maandag 6 april start om 20.00 uur het volgende online toernooi. Tot volgende week maandag!

Frank van Zutphen