Het nieuwe normaal? Online!

Normaal gesproken is Erasmus altijd dicht op Tweede Paasdag. Maar aangezien het advies was gegeven om niet naar de Meubelboulevard te gaan, de familiebezoekjes nog even uit te stellen en vooral thuis te blijven, waren dat zo maar wat extra redenen om een online paasschaaktoernooi te organiseren.

Op dit moment liggen wereldwijd alle sporten stil. De topsport en de amateursport. Schaken is eigenlijk één van de weinige sporten die de stap naar de online wereld aan het maken is dankzij schaakplatforms als Chess.com, Chess24 en Lichess.org. Iedere dag zijn er wel wedstrijden van topspelers te bekijken (erg interessant; soms streamen ze ook, de schakers geven dan live commentaar op de partij die ze op dat moment aan het spelen zijn). Ook zijn er veel mogelijkheden om trainingen te volgen. Maar het leukste is natuurlijk om zelf te spelen.

Op Tweede Paasdag dus ook weer bij Erasmus, 23 Erasmianen en verschillende spelers van buiten onze vereniging (Welkom willemklein1950 en HansU) speelden mee in ons online toernooi. En ook de Erasmianen Tuimelaar en EenPassant maakten hun debuut in de SV Erasmus Arena.

Ook deze week was Willemw weer de sterkste. Sterker nog, hij speelde 13 partijen en hij won al zijn partijen! Op gepaste afstand eindigde mtoely op een tweede plek en FrankvanZutphen op een derde plaats.

Nieuwkomer Tuimelaar tuimelde op het laatste moment net van het podium af en bleef ook de hele avond ongeslagen!

Volgende week maandag (20 april) vanaf 20.00 uur start er weer een nieuw online schaaktoernooi op Lichess.org! Kijk hier wat te doen als je zelf mee wilt spelen.

Frank van Zutphen