Drie verschillende winnaars na drie avonden

Het nieuwe normaal. Afgelopen maandag werd al weer voor de derde keer de online schaakavond bij Erasmus georganiseerd op Lichess.org.

In de SV Erasmus Arena van 6 april was Willemw nipt de sterkste met 36 punten. Met een winning streak van maar liefst 10 partijen achter elkaar bleef hij qistnix net 2 puntjes voor.

Op respectabele afstand werd de online debuterende AlekDabrowski met 28 punten. Verder zagen we in de top-1o veel usual suspects terug.

Hardhout mailde na de tweede avond ‘jammer genoeg speelde ik als een natte krant’. De krant was deze derde avond opgedroogd, met twee nette overwinningen en een remise eindigde hij nu prima in de top 20!

Het is leuk om te zien dat er iedere week weer nieuwe spelers bijkomen. Afgelopen maandag speelden 25 spelers mee, iedere week zijn het er iets meer. Naast huidige leden van Erasmus zijn ook oud-Erasmianen, die een keer mee willen spelen, van harte welkom!

Dan nog een leuk weetje over spelen op Lichess. Als je klikt op je eigen profiel, dan is er ook een hele leuke optie onder de naam ‘Chess Insights. Analytics from your game.’ Daar zijn heel veel interessante statistieken te vinden over jouw gespeelde partijen. En sowieso is het ook mogelijk om alle gespeelde partijen nog eens met een analyse door de computer erbij te bekijken.

En dan nog een leuk feitje. Ene GM DrNykterstein (ofwel de wereldkampioen Magnus Carlsen) speelt heel regelmatig 1-minuut partijen op Lichess en heeft inmiddels een rating van 3203! En toch is hij niet de nummer 1 qua rating op Lichess; met een rating van 3255 (!!) gaat GM alireza2003 (de 16-jarige Alireza Firouzja) aan de leiding. Heel verslavend om te volgen…