Wijzigingen voor Erasmus

Afgelopen maandag was er weer een persconferentie van het Kabinet en afgelopen woensdag een debat in de Tweede Kamer. Daarin zijn verschillende nieuwe maatregelen aangekondigd, die ook gevolgen hebben voor het schaken bij Erasmus.

Als gevolg daarvan zijn ook de richtlijnen bij Erasmus aangepast. Op de pagina ‘Schaken in coronatijd‘ zijn de laatste maatregelen doorgevoerd. Het betreft tijdelijke maatregelen tot en met maandag 19 oktober 2020.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de meest actuele situatie voordat je naar de vereniging komt.  Na de ‘Meer Lezen’ zijn de belangrijkste wijzigingen te vinden.

Als gevolg van de tijdelijke maatregelen zijn de volgende aanpassingen gemaakt:

– Er kunnen maximaal 30 schakers meespelen (in afwijking van het competitiereglement) in plaats van 36 schakers.

– Toeschouwers zijn niet welkom. Schakers, die hun partij hebben afgerond, worden beschouwd als toeschouwer en dienen de speellocatie te verlaten.

– Onze speellocatie heeft een welzijnsbestemming. De bar is echter wel gesloten. We zorgen er wel voor dat iedereen een drankje kan drinken tijdens de partij.

– De overheid heeft het dringende advies gegeven aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Wij ondersteunen dit advies, maar laten de keuze wel aan de schakers. Wij voeren dus geen deurbeleid op het gebied van mondkapjes.