Erasmus speelt ook mee in online nationale competitie

Sinds vorige week zijn de teambattles weer gestart. De teambattles zijn iedere zondagavond op Lichess.org vanaf 20.00 uur.

Met de teambattle speelt Erasmus tegen spelers van andere verenigingen. De resultaten van de zes beste Erasmianen tellen mee in de eindstand.

Bij de indeling wordt rekening gehouden met de stand op de ranglijst en met de eigen rating. Zo speel je dus vooral veel partijen tegen spelers met ongeveer een gelijk rating. Het speeltempo is 3 minuten + 2 seconden per zet.

Het laatste kampioenschap dateert al weer van 31 mei, dus het wordt tijd dat we weer een keer kampioen worden van onze klasse! Doe dus zondag allemaal mee!

Via de teampagina van Erasmus op Lichess is eenvoudig naar het toernooi te navigeren om mee te doen.  Ook als je niet zelf meespeelt – dan doen jullie natuurlijk allemaal wel 😉 – dan is het ook mogelijk om het toernooi te volgen.

Nu het reguliere schaken weer gestaakt is, is de wekelijkse online Arena weer naar de maandag verplaatst. Iedere maandagavond om 20.00 uur start een Arena toernooi met een speeltempo van 7 minuten + 5 seconden per zet.