Vanaf zondag 4 oktober weer online teambattles

Maandag was het al weer ronde vier.  In lijn met het rondenummer waren er acht partijen en zestien spelers die plaats namen achter het schaakbord.

De eerste vier borden leverden ook nog eens vier punten op voor de witspelers!

Net voorafgaand aan het schaken was er weer een nieuw persconferentie van het Kabinet waarin verschillende aanvullende maatregelen werden aangekondigd in de strijd tegen corona. In het bericht ‘Nieuwe corona-maatregelen‘ zijn de laatste maatregelen en de gevolgen daarvan voor Erasmus te vinden.

Maar nu naar het schaken zelf. Er waren weer verschillende prachtige partijen te zien. Zo vlogen Emil Verhoef en Lucas Ebus elkaar al vroeg in de haren. Figuurlijk uiteraard, want er wordt natuurlijk netjes 1,5 meter afstand gehouden. Overigens zonder corona waren ze elkaar ook figuurlijk in de haren gevlogen, maar dat terzijde. In een prachtige strijd met beiden een gevaarlijke aanval op de koning viel de beslissing pas diep in tijdnood. Een geweldig duel om te volgen waar Emil het hoofd net iets koeler hield in tijdnood!

Een andere mooie strijd was er tussen de koplopers Eric Hoogenes en Martin Rensen. Na de opening stond er een redelijke hopeloze stelling op het bord voor Rensen, maar het fraaie b4 bleek hij de stelling toch aardig bij elkaar te houden. Uiteindelijk wist Hoogenes in het diepe eindspel het punt toch binnen te halen.

Zelf meedoen?

Zelf meespelen is uiteraard mogelijk. Lees dan eerst wel de pagina ‘Schaken in coronatijd‘ (ook te vinden via het menu ‘Informatie’) en het reglement van de interne competitie om vooraf al goed op de hoogte te zijn van de aanvullende regels die er zijn vanwege schaken in coronatijd.

De belangrijkste regel is: blijf thuis bij klachten. Het maximale aantal spelers is sinds de tijdige maatregelen wel teruggedraaid naar 30 schakers. Meld je vooraf per e-mail aan bij Jaap van Meerkerk (competitieleider@sv-erasmus.nl).

Toeschouwers zijn op dit moment helaas niet welkom (tijdelijke corona-maatregel).

Online SV Erasmus Open Arena

Iedere donderdagavond organiseert Erasmus ook een online schaaktoernooi. Het is ook mogelijk voor niet-leden om mee te doen aan deze toernooien. Bezoekers van onze websites zijn welkom en wij nodigen hierbij ook schakers van bevriende verenigingen uit. Kijk hier voor meer informatie over de SV Erasmus Open Arena.

Afgelopen donderdag mochten wij verschillende debutanten van bevriende schaakverenigingen verwelkomen! Erg leuk! En zij gingen ook meteen met de eerste twee podiumplaatsen aan de haal!

Online teambattles starten weer

Vanaf zondag 4 oktober starten de online teambattles weer. Iedere zondagavond vanaf 20 uur gaan wij online de strijd aan op Lichess tegen verenigingen uit het hele land. Doe dus ook mee! Zondag 4 oktober is de competitie te volgen op de toernooipagina 1e klasse zondag Teamcompetitie op Lichess.

Leden aan het woord

Deze week twee interessante partijen om na te spelen!

Jonathan van Es – Frank van Zutphen

Een ratingverschil van meer dan 500 ratingpunten. Lang was dat ratingverschil echter niet duidelijk zichtbaar op het schaakbord. Jonathan speelde een uitstekende partij en pas laat in het middenspel maakte hij zijn eerste fout.

Ondanks de nederlaag zonder meer een partij om trots op te zijn. De partij is hieronder na te spelen.

Jonathan van Es – Frank van Zutphen

Peter Ruimschoot - Gerrit Boer

Gerrit stuurde zijn partij tegen Peter Ruimschoot in. Deze is hieronder na te spelen, inclusief commentaar van Gerrit.

Peter Ruimschoot - Gerrit Boer

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in de voorronde van de interne competitie.

Frank van Zutphen