Het is weer tijd voor een update over de clubavonden en de competities.

Niet gunstig – en niemand zal anders hebben verwacht – maar ook niet alleen ongunstig.

Voorlopig geen clubavonden

Op 15 oktober schreef ik dat we tot en met maandag 9 november geen clubavonden organiseren. Vanwege de ‘gedeeltelijke lockdown’ die het kabinet toen bekend had gemaakt. De persconferentie afgelopen dinsdag heeft geleerd dat we het nog langer zonder clubavonden moeten doen. Hoeveel langer is ongewis.

De RSB-competitie

De RSB-competitie is nog niet gestart; de RSB heeft de voor dit najaar geplande competitiewedstrijden uitgesteld tot 2021.

De KNSB-competitie wordt opnieuw gepland

De KNSB heeft besloten dat de competitie 2020-2021 niet in vastgestelde vorm gespeeld gaat worden omdat de eerste vier speelronden moesten worden geschrapt. De KNSB werkt een alternatief uit om mee te starten wanneer landelijke competities mogen worden hervat.

Online KNSB-competitie

Op de zaterdagmiddagen 19 december, 16 januari, 30 januari, 13 februari en 27 februari wordt een Online KNSB-competitie gespeeld. Via de website chess.com. Daarvoor kunnen we teams opgeven. Een team bestaat uit maximaal tien personen. Per speeldag worden twee wedstrijden gespeeld.

Een wedstrijd wordt gespeeld met vijf van die tien (dus geen invallers). In een wedstrijd speelt elke speler een keer met wit en een keer met zwart tegen dezelfde tegenstander. De opgestelde spelers worden op volgorde van de chess.com rating tegen elkaar gepaard. Het speeltempo is 10 minuten plus 2 seconden increment per zet. Lees hier alles na op de website van de KNSB.

Mee doen?

Meld je via de mail bij mij aan, uiterlijk 15 november. Geef daarbij aan of:
– je bereid bent als teamleider op te treden (immers zonder teamleider geen team),
– je ervaring hebt met chess.com,
– je verhinderdata hebt.

Online schaken bij SV Erasmus

Iedere maandagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur op Lichess. Wederom van harte aanbevolen. En zonder meer de moeite waard voor degenen die aan de Online KNSB-competitie mee willen doen.

Voor degenen die dat speeltempo te snel vinden: meld je aan bij Jaap van Meerkerk (competitieleider@sv-erasmus.nl) voor het Online Rapid.

Tot slot zijn er ook iedere zondagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur de teambattles. Met de teambattles spelen de spelers van Erasmus tegen spelers van andere verenigingen.

Met vriendelijke groet,

Leo Verhoeven