Marvin – Martin: 1-1

Een bericht van beide spelers over deze online minimatch: Martin mailde daarover: “Met zwart kreeg ik na een klein foutje in een redelijk droge stelling een niet te stoppen koningsaanval over me heen en in mijn witpartij maakte Marvin in de opening een behoorlijke blunder, waardoor ik al heel snel heel goed kwam te staan; dat kwam hij niet meer te boven.”

Marvin schreef: “Martin en ik speelden een rommelige match in de online rapidcompetitie” en stuurde nog wat interessante partijfragmenten door.

Partij 1: Marvin Dekker – Martin Rensen

In de eerste partij kon ik een klein plusje krijgen na onderstaande kritische stelling.

Er volgde 15. Lxd5! cxd5 16. c4 en zwart bleef met een geïsoleerde d-pion achter.

Zwart koos ervoor om actief te spelen met 16. .. Dg5 en de d-pion op te geven in de hoop genoeg tegenspel te kunnen creëren.

Na 22. Df2 kwam onderstaande stelling op het bord.

Zwart ging het eindspel in met een pion minder en met ongelijke lopers was de winst voor wit ver te zoeken. Er volgde echter 22. .. Dg6? 23. f5 Dg5 24. Tg4 Dh5 25. Dg3 met een mataanval.

Nadat mijn eerste toren eerst binnen kwam op g7 kon ik met de andere toren uiteindelijk naar de h-lijn manoeuvreren voor onontkoombaar mat.

Kijk hier om de hele partij op Lichess na te spelen.

Partij 2: Martin Rensen – Marvin Dekker

Ik had eerder h6 gespeeld wat een verloren zet was, het was beter geweest om eerst de lichte stukken op de damevleugel te ontwikkelen.

In combinatie met de volgende blunder waren er teveel zwaktes en werd het een kansloos gevecht. Ik speelde 15. .. Lxb2? (15. .. b6 16. Txb4 cxb4 17. axb6 Pd7 had tot een normale partij geleid met een minimaal voordeel voor wit) 16. Txb4 Lxc1 17. Tb1 La3? 18. Pc4 en zwart was kansloos.

Na 27.Pd7! was de blamage compleet!

Kijk hier om de hele partij op Lichess na te spelen.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in de online rapidcompetitie.

Marvin Dekker